WEDSTRIJD Real Noorderwijk - Squadra Mouscron  2 - 2  (0-0)

DATUM 04-11-2016  21:15

DOELPUNTEN 21' Greco A. 0-1, 27' El Attabi 1-1, 30' Greco A. 1-2, 35' El Attabi 2-2

VERSLAG Noorderwijk ontving vrijdagavond het voorlaatste Mouscron. Dit team heeft met ex-doelman en Rode Duivel David Morant een oude bekende in hun rangen. Trainer Gessner kon geen beroep doen op Bouyakoubi, Salah, Salhi en Ajouaou. Een hele waslijst met afwezigen maar uit de derde ploeg werden Scheerens en Vivijs terug opgevist.

De wedstrijd start met een zeer aanvallend Real en al van in de eerste minuten was duidelijk dat zij voor de overwinning zouden gaan. De bezoekers probeerden ook deze tactiek. Noorderwijk kreeg in de eerste vijf minuten enkele mooie kansen maar telkens stond er een goede Morant in de weg. Ook Talhaoui moest zich reppen en haalde met een kattensprong de bal mooi uit de hoek. Zo golfde de wedstrijd over en weer, maar het meeste balbezit was toch voor de thuisploeg. Langs beide kanten stonden twee zeer attente doelmannen in de goal en zij zorgden er dan ook voor dat er niet gescoord werd. Met de rust was het dan ook nog 0-0.

Tweede helft zelfde spelbeeld maar Real werd iets sterker dan de bezoekers. El Attabi met enkele mooie schoten maar twee keer paal of een sterke Morant stonden steeds in de weg. Wat Real niet doet kunnen de bezoekers wel. In de 21’ scoren ze uit het niets de 0 -1. De thuisploeg is niet aangeslagen gaat op zoek naar de gelijkmaker. In de 27’ is het dan verdiend gelijk. Een mooie dubbelpas met Scheerens en El Attabi knalt de 1-1 op het bord. Real wil meer. Via schoten van Moussaoui El Attabi en Kherouach kan de thuisploeg dreigen wel maar de goal valt aan de andere kant, 30’ en het is zowaar 1-2. Noorderwijk trekt nu volop voor de aanval. Uitblinker Scheerens op de paal, El Kharroubi voorlangs eb El Attabi weer op de bezoekende doelman. Mouscron blijft gevaarlijk counteren en Talhaoui moet telkens al zijn kunnen tonen op deze gevaarlijke fases. Vijf minuten voor het einde een vrije trap voor Real. El Attabi plaatst de bal mooi in het doel. 2-2. Weer een mooie aanval 3 tegen 1 voor Noorderwijk maar niemand kan of durft besluiten en zo weer weg deze unieke kans op een voorsprong. In de slotseconden is er nog een zeer sterke thuisdoelman Talhaoui nodig of het gelijkspel werd nog ontfutselt door de bezoekers. Zo eindigde deze wedstrijd op een draw, 2-2 waarmee de thuisploeg geen stap verder geraakt.

Real Noorderwijk kon weer net niet winnen. Woensdag mag in Veldwezelt voor de beker gespeeld worden. Hopelijk kunnen we vandaar met winst terugkeren en zo het nodige vertrouwen uitputten om de in resterende competitiewedstrijden eindelijk de resultaten in een positieve spiraal om te buigen.